Moet Glory de vrouwen kickboks divisie opheffen? 'nauwelijks zichtbaar' News
News

Moet Glory de vrouwen kickboks divisie opheffen? 'nauwelijks zichtbaar'

Moet Glory de vrouwen kickboks divisie opheffen? 'nauwelijks zichtbaar'

De recente ontwikkelingen in de vrouwendivisie van GLORY, met de komst van Nina van Dalum en Débora Évora, roepen vragen op over de toekomst en levensvatbaarheid van deze divisie.

<--->

Met de aanstaande debuutpartij van Van Dalum in de RTM stage van Ahoy bij GLORY 90 op 23 december, is het tijd voor critici om te reflecteren op de positie van vrouwelijke vechters in de. grootste kickboksorganisatie.

De huidige stand van zaken

Tot voor kort leek de vrouwendivisie van GLORY een onzekere toekomst tegemoet te gaan, vooral na het vertrek van voormalig kampioen Tiffany van Soest. Met slechts 1 actieve vechter, de Frans-Marokkaanse Sarah Moussaddak, was de divisie nauwelijks zichtbaar.

De komst van Nina van Dalum, die twee weken geleden nog de Enfusion titel tot 61kg won, en Débora Évora, brengt nieuwe energie in de divisie. Van Dalum, afkomstig van Enfusion, een organisatie met een rijkere selectie van vrouwelijke vechters, kan een frisse wind betekenen voor GLORY.

ONE Championship en Enfusion

Het is opvallend dat organisaties zoals ONE Championship en Enfusion een grotere en meer gevarieerde selectie van vrouwelijke vechters hebben. Dit roept de vraag op of GLORY wel genoeg doet om haar vrouwendivisie te promoten en te ontwikkelen.

Er is een discussie gaande of GLORY zich beter zou kunnen focussen op mannelijke vechters, gezien het beperkte aantal vrouwelijke vechters en de relatief lage zichtbaarheid van de vrouwendivisie. Deze twijfel wordt versterkt door het succes van de mannelijke divisies en de vraag of de investering in de vrouwendivisie wel rendabel is.

Is GLORY beter af zonder vrouwendivisie?

Het behouden en versterken van de vrouwendivisie kan bijdragen aan de diversiteit binnen GLORY. Het biedt een platform voor vrouwelijke vechters en kan nieuwe fans aantrekken. Bovendien, met de juiste investering en promotie, kan de divisie groeien en bloeien.

GLORY kan een voorbeeldfunctie vervullen door vrouwelijke vechters dezelfde kansen en zichtbaarheid te bieden als mannelijke vechters. Dit zou een positief signaal zijn naar de vechtsportgemeenschap en daarbuiten.

Voorbeeldfunctie

De toekomst van de vrouwendivisie in GLORY hangt af van verschillende factoren. De recente toevoegingen van vechters zoals Nina van Dalum en Débora Évora zijn hoopgevend, maar er is meer nodig om de divisie op gelijke voet te brengen met de mannelijke divisies.

Het is cruciaal dat GLORY investeert in de promotie en ontwikkeling van haar vrouwelijke vechters, om zo een divers en inclusief platform te bieden voor alle vechtsportliefhebbers.

--
0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news