Ex-Glory kickbokser Junior Tafa maakt UFC debuut in februari MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ex-Glory kickbokser Junior Tafa maakt UFC debuut in februari

Ex-Glory kickbokser Junior Tafa maakt UFC debuut in februari

Junior Tafa zal zijn debuut maken tijdens UFC 284 in de RAC Arena in Perth, Australië. Tafa treft daar op 11 februari Austin Lane.

Het lijkt er op dat Tafa zijn doel heeft bereikt door op hetzelfde event als zijn broer Justin Tafa te vechten. Vandaag werd bekend dat junior is toegevoegd aan het UFC 284 event welke gehouden word in Perth. Dit is een thuiswedstrijd voor de Australiër.

Tafa was een van de snelst opkomende sterren in Glory. De jonge Australiër begon met kickboksen toen hij 17 jaar oud was en werd uitgenodigd om te trainen met Mark Hunt in Thailand, waar zijn talent al gauw duidelijk werd.

Groot talent bij Glory Kickboxing

In zijn eerste partij voor Glory versloeg hij Quanchao Luo via TKO in de eerste ronde. Vervolgens nam hij deel aan het Heavyweight Contender toernooi tijdens Glory 50, waarin hij van Guto Inocente verloor via decision maar door diens blessure alsnog de finale mocht vechten.

Hierin verloor hij van Benjamin Adegbuyi via TKO. Daarna versloeg hij Anthony McDonald via TKO en Haze Wilson binnen 2 minuten ook weer door TKO. Zijn volgende gevecht was het Heavyweight toernooi waarin Jamal Ben Saddik hem knockdown sloeg en uiteindelijk won na een tweede knockdown die Tafa niet meer te boven kwam.

Zijn laatste gevecht bij Glory dateert van 2019 waar hij ten onder ging tegen Cihad Kepenek. Waarvan laatstgenoemde geschorst is door de kickboks organisatie vanwege doping gebruik. Tafa zal ongetwijfeld voor eigen publiek willen winnen.

--
0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news